Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad fra bunden - egenproduktion

Sølvmærke i økologi

En varieret og sund madplan er omdrejningspunktet for vores egen-produktion. Madplanen følger et bestemt rul med en suppe/grøddag, en fiskedag, en rugbrødsdag og et par kød-dage.
Vores økologiprocent er på mellem 80-85% og vi har derfor sølvmærke i økologi.
Der er mulighed for mange måltider i løbet af dagen. For de børn, der møder tidligst, er der morgenmad – havregryn eller havregrød. Havregrøden serveres med frugtmos. Om formiddagen er der boller, frugt, grønt og yoghurt og lignende. Til frokost får vi ofte varm mad – men der er også rugbrødsdage. Om eftermiddagen spiser vi eftermiddagsmad, som altid indeholder brød (boller eller rugbrød), frugt og grønt. Efter kl. 16.00 spiser de sidste rester i form af frugt, grønt og brød.

 

Nysgerrig, selvhjulpen og hjælpsom

Måltidskulturen er et afgørende element i forhold til vores madordning. Det handler nemlig ikke kun om at fylde brændstof på børnenes kroppe, men om børnenes forståelse af mad og måltider. Vi ønsker at skærpe børnenes nysgerrighed overfor nye smagsoplevelser og om hvor maden kommer fra. Vi ønsker at arbejde med børnenes viden om og forståelse af hvad sund kost gør ved kroppen, så vi understøtter udviklingen af sunde madvaner, som de kan tage med sig fremover. Vi har stor tålmodighed med de kræsne børn, og vi respekterer at det tager lang tid at vænne sig til ny mad. Hvis børnene ikke kan spise noget af den tillavede mad, kan de få tilbudt en rugbrødsmad med smør, så de ikke går sultne fra bordet. For mange børn kan det tage op til et halvt år at vænne sig til nye madvarer.

Selvhjulpenhed og hjælpsomhed er værdier vi vægter ved bordet. Børnene lærer at bede pænt om maden og de lærer at sende fadene videre til de børn, der beder om det.

Vi prioriterer at spise i mindre grupper for at skabe en rolig stemning omkring maden.